به گزارش خبرگزاری حوزه ازاصفهان معظم له در دیدار با ائمّۀ جمعۀ استان اصفهان با اشاره به جایگاه رفیع تبلیغ از نظر اسلام، منزلت ائمۀ جمعه و جماعات را به عنوان مبلّغان اسلام و تشیّع، منزلتی ممتاز و ارزشمند توصیف کرده و خاطرنشان کردند: ائمۀ محترم جمعه و جماعات باید در حفظ جایگاه اجتماعی خود بکوشند و مراقب باشند گفتار و رفتار آنان و حتّی عملکرد اطرافیان و یا وابستگان آنها، به این جایگاه حقوقی با اهمیّت ضربه نزند.
*محتوابخشی به خطبهها
ایشان با تأکید بر ضرورت غنا بخشی به محتوای خطبههای نماز جمعه، اظهار داشتند: خطبههای نماز جمعه میتواند تأثیر مطلوبی در گسترش اخلاق اسلامی در جامعه داشته باشد و از این جهت ائمّۀ جمعه باید در خطبهها مردم را برای ریشهکن کردن درخت رذائل اخلاقی و جایگزین کردن فضائل و صفات نیکوی انسانی، تشویق نمایند.
حضرت آیتالله مظاهری، مراعات ابعاد و فنون سخنوری در خطبههای نماز جمعه را لازم دانسته و تصریح کردند: ائمّۀ جمعه باید در خطبهها، اولاً مطالب مفید و پرمحتوا را بیان کنند و ثانیاً از بیان مطالب حساسیّت برانگیز و غیر ضروری پرهیز نمایند.
ایشان با بیان اینکه رعایت ادب و احترام دیگران در سخنرانی و به خصوص در تبلیغ دین، لازم است، افزودند: عصبانیّت در حین سخنرانی و به کارگیری الفاظ ناشایست و توهینآمیز یا استفاده از عبارات عوامانه، مانع تأثیر و نفوذ مطالب سخنران است و ائمّۀ جمعه باید به این حقیقت نیز توجّه داشته باشند.
*اعتدال را رعایت کنید
آیتالله العظمی مظاهری در ادامۀ بیانات خود با تإکید فراوان بر ضرورت رعایت اعتدال در امور از سوی امامان جمعه و جماعات، اظهار داشتند: از آنجا که ائمۀ جمعه، در واقع نمایندگان ولیّفقیه هستند، باید در در بیان مسائل سیاسی در خطبهها، از هرگونه افراط و تفریط بپرهیزند و تابع سیاستهای کلّی نظام جمهوری اسلامی که از سوی مقام معظّم رهبری تعیین میشود، باشند.
ایشان با تأکید بر لزوم عقلانیّت و خردورزی در جامعه و به خصوص در بین خواص و افراد تأثیرگذار، افزودند: اگر احساسات خطیب بر عقل او غلبه کند، خطبۀ او تنشزا میشود و نه تنها در جامعه پذیرش ندارد، بلکه با عکسالعمل منفی مواجه خواهد شد.
*ضرورت خلوص نیت
معظم له ضمن اشاره به برخی آیات و روایات دربارۀ خلوص نیّت با یادآوری چند توصیۀ اخلاقی از بزرگانی همانند امام خمینی و علّامه طباطبایی، ائمۀ جمعه را به تقویت هرچه بیشتر روحیّۀ اخلاص فراخوانده و خاطرنشان کردند: ارزش اعمال و کردار آدمیان، وابسته به میزان اخلاص آنان است؛ از این جهت بزرگترین اعمال بدون خلوص نیّت، از منظر تعالیم دینی هیچ ارزشی ندارد، چنانکه اعمال به ظاهر کمارزش، اگر خالصانه انجام شود، نزد خداوند متعال، ارزشمندترینِ اعمال است .
نظر شما